In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer u een tand, aantal tanden of kiezen mist, kan een implantaat een uitkomst bieden.

Implantaten vervangen uw natuurlijke gebitswortels en kunt u dus vergelijken met kunstwortels. Bij het plaatsen van een implantaat worden één of meerdere kunstwortels van titanium in de kaak gezet, waaraan een kroon, brug of overkappingsprothese wordt bevestigd. Zo krijgt u weer een compleet gebit!

Voorwaarden

Niet iedereen komt automatisch voor een implantaat in aanmerking. Belangrijk is dat het tandvlees in gezonde conditie verkeert en dat er geen grote afbraak van kaakbot heeft plaatsgevonden. Geen tot matig alcoholgebruik en niet roken vergroten de kans op een succesvolle behandeling.

Onderhoud

Bij een implantaat is het van het grootste belang om de mond dagelijks goed schoon te houden. Onze tandarts zal u daarom ook adviseren om elke dag ragers te gebruiken waarmee u bijvoorbeeld etensresten verwijdert in de ruimte rondom uw implantaat. Ook bespreekt onze tandarts met u het eventuele gebruik van antibacteriële reinigingsmiddelen. Implantaatdragers wordt aangeraden om twee keer per jaar een afspraak te maken met onze mondhygiënist.

Controle

Gezond tandvlees en voldoende kaakbot zijn essentieel om levenslang te genieten van uw zorgvuldig aangebrachte implantaat. Regelmatige controle door uw tandarts is daarom extra belangrijk. Implantaten maar ook kronen, bruggen en protheses kunnen in de loop der jaren ook gaan slijten. Ook dit wordt tijdens de periodieke controle goed nagekeken.