Skip to content

Preventie

Preventie is essentieel

Onze praktijk is gespecialiseerd in mondhygiëne en tandheelkunde, maar de beste aanpak is preventie. Daarom geven we u graag advies en instructies om mond- en tandvleesproblemen te voorkomen. U bent zelf namelijk de belangrijkste behandelaar van uw gebit.

Tandsteen voorkomen en verwijderen

Het is cruciaal om tandplak effectief te verwijderen om de vorming van tandsteen te voorkomen. Tandplak is een onzichtbaar laagje op de tanden bestaande uit voedselresten, speeksel en bacteriën. Door grondig te poetsen en de ruimtes tussen uw tanden schoon te houden, kunt u verkalking van tandplak voorkomen. Als tandplak eenmaal hard geworden is en tandsteen is gevormd, kan alleen een mondhygiënist het verwijderen.

Wij gebruiken tevens de EMS methode

EMS – Air Flow is de nieuwste techniek op het gebied van gebitsreiniging. Met behulp van dit apparaat wordt het gebit op een patiëntvriendelijke manier schoongemaakt. Dus intensieve én pijnloze reiniging.

Verkleuringen door thee, koffie, roken of rode wijn verdwijnen ook. Een schoon en glad gebit maakt het moeilijker voor tandplak om te hechten.

Preventieve mondzorg

Na onze behandeling voelt u direct het verschil. Uw mond voelt fris en uw tanden zijn glad. Door het verwijderen van tandsteen is de kans op tandvleesontstekingen en tandbederf kleiner. Uw tanden zijn gemakkelijk schoon te houden. We geven u extra instructies en tips om tandsteen te voorkomen, zodat u de behandeling kunt voortzetten in uw dagelijkse routine.

Kinder preventie

Omdat de nieuwe tanden en kiezen van het kindergebit niet volledig zijn uitgehard, is het kindergebit extra kwetsbaar. Door aandacht voor voeding, goede mondhygiëne en regelmatig tandartsbezoek kunnen veel gebitsproblemen worden voorkomen. Er kan niet vroeg genoeg worden begonnen met een bezoek aan de tandarts. Aanbevolen wordt vanaf twee jaar.

Wij staan voor u klaar om u te helpen met uw gebit en uw lach weer te laten stralen!

Wij werken samen met

de meeste zorgverzekeraars

Tandheelkunde Kliniek
D’Ouwe Haven

Contact

Openingstijden

Maandag 08:00 – 17:00
Dinsdag 08:00 – 17:00
Woensdag 08:00 – 17:00
Donderdag 08:00 – 17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Wilt u een afspraak maken?
Neem contact op