Skip to content

Tandenknarsen

Ongeveer 20% van de bevolking tandenknarst in de slaap.

Vaak heeft u dit niet in de gaten, want het gebeurt in uw slaap. Maar wist u dat tandenknarsen flinke schade aan uw gebit kan aanrichten? Het is tijd om er iets aan te doen, zodat u niet langer rondloopt met onverklaarbare hoofdpijn of pijn in uw kaken.

De oorzaak van tandenknarsen

De oorzaak heeft vaak te maken met oververmoeidheid of stress. Of het kan een gewoonte worden, bijvoorbeeld na een periode van langdurige stress. Uw lichaam raakt dan zo gewend aan het tandenknarsen dat het onbewust doorgaat, zelfs terwijl u heerlijk ligt te slapen.

Bescherm uw gebit tegen schade

Denk niet dat tandenknarsen in uw slaap onschuldig is. Als u dit jarenlang blijft doen, kan uw glazuur afbreken of een vulling loslaten. Bovendien kunnen er barsten in uw tanden of kiezen ontstaan, wat uiteindelijk leidt tot afgebroken tanden. Dit maken wij in onze praktijk helaas wekelijks mee.

Tandenknarsen

Zo herkent u het probleem

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is het krachtig over elkaar schuiven van tanden en kiezen. Hoe weet u of u hier last van heeft? Het is vrij eenvoudig, want bij tandenknarsen merkt u dat u ’s ochtends last heeft van pijnlijke kaken. Het kan ook stijf aanvoelen en gepaard gaan met onverklaarbare hoofdpijn. Wanneer u tandenknarst tijdens uw slaap, kunt u hier onbewust van wakker worden. Meerdere keren per nacht wakker worden kan dus een signaal zijn dat u tandenknarst.
Let ook op de slechtere staat van uw gebit. Besef echter dat schade niet van de ene op de andere dag ontstaat. Meestal bent u al maanden- of zelfs jarenlang aan het tandenknarsen voordat de schade zichtbaar wordt.

Bescherming op maat voor uw gebit

Hoe kunt u het tandenknarsen stoppen? Dit is vaak ontzettend lastig. U kunt ontspanningstechnieken proberen, vooral als u veel last heeft van stress. Omdat de echte oorzaak moeilijk te behandelen is, kiest u voor een tandenknarsen bitje, zodat u in ieder geval uw tanden beschermt.

Afspraak maken voor een bitje

Wilt u graag uw tanden beschermen? Ons team staat voor u klaar. Wij zijn gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde en het behoud van een gezond gebit. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Bel het telefoonnummer 033-3034913 of vul hier het contactformulier in.

Wij werken samen met

de meeste zorgverzekeraars

Tandheelkunde Kliniek
D’Ouwe Haven

Contact

Openingstijden

Maandag 08:00 – 17:00
Dinsdag 08:00 – 17:00
Woensdag 08:00 – 17:00
Donderdag 08:00 – 17:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Wilt u een afspraak maken?
Neem contact op